Kategorija: Advertising, Print

Centar za strane jezike Kontext obratio se agenciji MaxNova Creative sa željom da realizujemo nesvakidašnju kampanju za upis novih polaznika njihovih kurseva.

Imajući u vidu da naša saradnja sa školom Kontext traje od prvog dana, bili smo veoma upoznati sa jedinstvenim pristupom koji se gaji u ovoj obrazovnoj ustanovi i bliskoj, gotovo porodičnoj atmosferi.

U saradnji sa kreativnim timom Kontexta, koga su činili Ivan Pantelić i Aca Urošević, nastao je Spikodin - univerzalni lek protiv zavezanog jezika.

Osnovni vizual bila je kutijica za lekove, pored koje su se nalazile pastile obojene u zastave zemalja čiji su se jezici učili u školi.

Imajući u vidu da primarnu ciljnu grupu čine mladi ljudi, bili smo sigurni da će poruka biti shvaćena na pravi način i da će se naš klijent izdvojiti od konkurenata.

Osim plakata, urađene su i prave kutijice za lekove u kojima su se nalazili flajeri sa informacijama o upisu, u vidu farmaceutske deklaracije. Uobičajenu formu o indikacijama, merama opreza i doziranju preparata, zamenile su informacije o vrstama kurseva, nivoima, terminima i metodologiji.

Inovativna kampanja Spikodin pokazala se kao ogroman uspeh, a broj polaznika u Kontextu  te jeseni bio je veći neko ikada ranije.