Kategorija: Branding, Print

Organizacija međunarodne konferencije je veoma izazovan zadatak, a dizajn i produkcija materijala za takav događaj je jednako zahtevno.

Naš klijent je SEESAC, međunarodni projekat koji deluje u okviru mandata dodeljenog od strane United Nations Development Programme (UNDP) i Regional Cooperation Council (RCC), sa ciljem kontrole i smanjenja širenja i zloupotrebe lakog i malokalibarskog naoružanja u Južnoj i Istočnoj Evropi.

Kako bi sumirali dosadašnje aktivnosti i obeležili 10 godina od početka programa, organizacioni tim je angažovao agenciju MaxNova da pripremi sveden, privlačan i upečatljiv vizuelni identitet za konferenciju koja se održala u Beogradu. Elementi novog dizajna bili su korišćeni i za druge aktivnosti koje su realizovane tokom jubilarne godine.

MaxNova tim je kreirao prepoznatljiv i upečatljiv vizual, koji je iskorišćen za dizajn postera, papirnih kesa, blokova za pisanje, CD pakovanja i roll up banera. Kreativni koncept je uključio vodeći vizuelni element SEESAC-a, njihov poznati "No bullet" logo, koji je stilizovan u formi 10 rođendanskih svećica.

Reakcija klijenta i njihovih partnera je bila odlična, i čitava konferencija je veoma uspešno realizovana.